Cezeri Otonom Ekibi, TEKNOFEST 2024’te Büyük Bir Başarıya İmza Attı

TÜBİTAK ve Bilişim Vadisi iş birliğiyle düzenlenen Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde organize edilen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması, 20-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında Kocaeli ilinin Gebze ilçesinde bulunan Bilişim Vadisi'nde "TEKNOFEST ile Gelecek Sensin" mottosuyla bu yıl teknoloji tutkunlarının yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

TEKNOFEST 2024 Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışmasında, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, El-Cezeri Sibernetik ve Robotik Laboratuvarı önemli bir başarıya imza attı. 

Prof. Dr. Musa Ataş'ın danışmanlığında ve Arş. Gör. Muhammed Said Ataş’ın kaptanlığında, Üniversitemiz öğrencilerinden Menal Aslan, Hüseyin Aydın, Emir Aydın, Emre Mızrak, Rozerin Oflas, Kamran Nuralıyev, Ekrem Çavuş, Ferhat Aktaş ve Ahmet Esat Tuzcu’dan oluşan Cezeri Otonom ekibi, 2024 Teknofest Robotaksi Otonom Araçlar yarışmasında dikkate değer bir performans sergiledi.

Türkiye'nin en prestijli teknoloji yarışmalarından biri olarak kabul edilen ve yaklaşık 150 takımın başvurduğu bu etkinlikte, Cezeri Otonom ekibi kritik tasarım raporu ve simülasyon sonuçlarındaki başarılarıyla dikkat çekerek ilk 6 takım arasına girmeyi başardı ve finale yükseldi. Bu başarı, ekibin özverili çalışmaları, yenilikçi yaklaşımları ve teknik yetkinliklerinin etkileyici bir göstergesi olarak değerlendirilmektedir.

Gebze Bilişim Vadisi'nde düzenlenen final aşamasında, Cezeri Otonom aracı, otonom araçlar için özel olarak tasarlanmış parkurda kapsamlı testlere tabi tutuldu. Bu yıl ilk kez uygulanan sensör füzyonu ve gerçek zamanlı simülasyon ara yüzü gibi ileri teknolojik yaklaşımlar, aracın performansını en üst düzeye çıkarmada etkili oldu. Cezeri Otonom aracı, zorlu hakem onay testini başarıyla geçerek yarışmalarda dikkat çekici bir performans sergiledi.

El-Cezeri Sibernetik ve Robotik Laboratuvarı’nda tasarlanan Cezeri Otonom aracı, yaklaşık 150 takımın yarıştığı etkinlikte ön elemede teknik yeterlilik, kritik tasarım, araç test videosu, simülasyon sunumu ve hakem onay aşamalarından sonra yaklaşık 150 takımın 21 tane özgün araç finalisti olarak parkur alanında yarıştı. Yarışmalar 3 gün sürdü. Teknofest’in savaşan İHA yarışmasından sonra en prestijli ve zorlu ikinci yarışması olarak kabul edilen Otonom Araçlar kategorisinde sergilenen bu performans, Üniversitemizin gelecekteki başarılarının habercisi olarak değerlendiriliyor.

Teknofest Robotaksi Otonom Araçlar Yarışması kategorisinde finale kalan Cezeri Otonom ekibini tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, “Bu başarı, Siirt Üniversitesi'nin teknoloji ve inovasyon alanındaki çalışmalarının somut bir çıktısı olarak değerlendirilmekte ve gelecekteki projelere ilham kaynağı olması beklenmektedir. Üniversitemiz, öğrencilerimizin ve akademik kadromuzun bu tür projelerdeki başarılarını desteklemeye ve teşvik etmeye devam edecektir. Emeği geçen Prof. Dr. Musa Ataş ve ekibini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

UĞUR BAŞALAN (0484) 212-1111 / 3534
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
23 Ağustos 2024